حرف و حدیثهای مختلفی در خصوص نام آن وجود دارد ولی به احتمال بسیار قوی این غذا نام خود را از "خانواده استراگانف" که خانواده ای اصیل و متمول در روسیه بوده است گرفته است. یا (1) از نام "الکساندر گریگورییویچ استراگانف (Alexander Grigorievich Stroganoff) اهل شهر اودسا (Odesa) (این شهر هم اکنون سومین شهر بزرگ در اوکراین می باشد)گرفته شده است. وی وزیر کشور روسیه مابین سالهای 1839 الی 1841 بود و بعد از آن تا سال 1849، عضو شورای امور خارجه بود. و یا از (2) کنت پاول استراگانف (Pavel Strganoff) که سیاستمدار و فرمانده نظامی روسی در آن زمان بود.
در کتاب آشپزی روسی " هدیه ای برای یک کدبانوی جوان" نوشته و تألیف "النا ایوانُونا مولوخوست " (Elena Ivanovna Molokhovest) نشر 1871، این غذا به صورت تکه های حبه قندی درشت گوشت گوساله که کمی درون آرد غلتانده شده و با سس خردل و اشکنه غلیظ شده گوشت تهیه می شود و در انتها مقدار بسیار کمی خامه ترش روی آن قرار می گیرد، توصیف شده است. یعنی بدون پیاز و قارچ تهیه می شده است.