وبلاگ

مواد مغذی و اطلاعات تغذیه ای

مواد مغذی و اطلاعات تغذیه ای : بدن ما با افزایش سن تغییر می کند. تغذیه ما نیز باید تغییر کند. تغذیه از غذا و آب حاصل می شود. نیازهای تغذیه ای برای زنان و مردان، شرایط پزشکی خاص، سطح فعالیت و سن متفاوت است.

غذا انرژی و مواد مغذی مورد نیاز ما را برای سالم ماندن فراهم می کند. مردان و زنان به پروتئین (گوشت، ماهی، لبنیات، لوبیا و آجیل)، کربوهیدرات ها (غلات کامل)، چربی های سالم (روغن های سالم)، ویتامین ها، مواد معدنی و آب نیاز دارند. این موارد ممکن است به پیشگیری از برخی بیماری ها کمک کند. از جمله این موارد می توان به پوکی استخوان، فشار خون بالا، بیماری قلبی، دیابت و برخی سرطان ها اشاره کرد.

تغذیه برای کاهش وزن: آنچه باید در مورد رژیم های غذایی مد روز بدانید

راه به سوی رفاه

خوردن آگاهانه بعد از 50 سالگی مهم است. این به این معنی است که به هر چیزی که می خورید و می نوشید فکر کنید. برای برنامه ریزی وعده های غذایی، زمان صرف غذا و میان وعده ها وقت بگذارید. نکاتی برای تغذیه آگاهانه عبارتند از:

در هر وعده غذایی انواع غذاهای سالم را انتخاب کنید. این شامل وعده های میوه، سبزیجات، پروتئین و غلات کامل است.
از مصرف کالری های ناسالم مانند کیک، کلوچه، چیپس، نوشابه و الکل خودداری کنید.
غذاهایی را انتخاب کنید که چربی و کلسترول پایینی دارند. از چربی های اشباع شده و ترانس خودداری کنید. چربی های اشباع شده بر پایه حیوانی هستند (گوشت قرمز و لبنیات). چربی های ترانس در غذاهای فرآوری شده یافت می شوند. این شامل کالاهای پخته شده بسته بندی می شود.
اندازه قسمت های ساعت به خاطر داشته باشید که یک وعده 3 اونسی گوشت به اندازه یک دسته کارت است. اشکالی ندارد که هر چند وقت یکبار خود را با چیپس پذیرایی کنید. اما در حین تماشای تلویزیون، چیپس کیسه ای را نخورید. مقدار مناسبی را اندازه بگیرید و کیسه را کنار بگذارید.
اگر باعث ایجاد انگیزه در شما می شود، میوه و سبزیجات از قبل خرد شده بخرید.
اگر ذائقه‌تان تغییر کرده است، به غذایتان ادویه‌های سالم اضافه کنید. نمک اضافه نکنید
خواندن برچسب ها را یاد بگیرید. اقلام بسته بندی شده حاوی برچسب تغذیه هستند. این برچسب ها به شما می گویند که یک وعده، تعداد کالری، کل چربی، کلسترول، سدیم، کربوهیدرات ها، پتاسیم و پروتئین در هر وعده چیست.
سعی کنید مواد مغذی مناسب را در هر وعده غذایی دریافت کنید. مواد مغذی خوب عبارتند از:

مواد مغذی و اطلاعات تغذیه ای

کلسیم
فیبر روزانه (از غذا)
ویتامین A
ویتامین سی
مواد مغذی بد عبارتند از:

چربی کل (چربی اشباع و ترانس)
کلسترول
سدیم
مواردی که باید در نظر بگیرید

مواد مغذی و اطلاعات تغذیه ای : توصیه های پزشک خود را برای تغذیه دنبال کنید. همه افراد بعد از 50 سالگی نیازهای تغذیه ای یکسانی ندارند. فردی که دیابت دارد ممکن است ابتدا کربوهیدرات ها و در مرحله بعد کالری ها را کنترل کند. فرد مبتلا به فشار خون بالا ممکن است نیاز داشته باشد که سطح سدیم خود را بیشتر از سایر مواد مغذی کنترل کند. همچنین، همه مواد مغذی یکسان نیستند. به عنوان مثال، کالری میوه سالم تر از کالری موجود در کیک است. کربوهیدرات های موجود در غلات کامل سالم تر از کربوهیدرات های موجود در آب نبات هستند.

مردان و زنان بالای 50 سال روزانه به مقادیر متفاوتی کالری نیاز دارند. مثلا:

زنانی که فعالیت بدنی ندارند باید روزانه 1600 کالری دریافت کنند.
زنانی که فعالیت متوسطی دارند باید روزانه 1800 کالری دریافت کنند.
زنانی که بسیار فعال هستند باید روزانه بین 2000 تا 2200 کالری دریافت کنند.
مردانی که فعالیت بدنی ندارند باید روزانه 2000 کالری دریافت کنند.
مردانی که فعالیت متوسطی دارند باید روزانه بین 2200 تا 2400 کالری دریافت کنند.
مردانی که بسیار فعال هستند باید روزانه بین 2400 تا 2800 کالری دریافت کنند.
با افزایش سن، سدیم یک نگرانی برای مردان و زنان است. پس از 50 سالگی، افراد نباید بیش از 1500 میلی گرم در روز نمک مصرف کنند. این تقریباً دو سوم قاشق چایخوری است. نمک سفره را به غذا اضافه نکنید. برچسب های تغذیه را بخوانید و به میزان نمک موجود در غذاهای بسته بندی شده و فرآوری شده دقت کنید. غذاهای کنسرو شده و گوشت های فرآوری شده (بولونیا، بیکن، هات داگ) حاوی مقادیر زیادی نمک هستند. مقداری سدیم برای اعصاب شما مفید است. اما مصرف بیش از حد آن می تواند خطر ابتلا به برخی شرایط پزشکی را افزایش دهد.

مواد مغذی و اطلاعات تغذیه ای : سدیم بیش از حد باعث می شود بدن شما مایعات را حفظ کند. این می تواند منجر به فشار خون بالا، بیماری قلبی و سکته شود. برای زنان بالای 50 سال و یائسه، سدیم بیش از حد باعث از دست دادن کلسیم استخوان‌ها می‌شود. این منجر به بیماری از دست دادن استخوان می شود که به عنوان پوکی استخوان شناخته می شود.

ایمنی غذا یکی دیگر از نگرانی های مردان و زنان بالای 50 سال است. با افزایش سن، بدن ما کمتر قادر به مقابله با عفونت های ناشی از مواد غذایی ناامن است. غذاهای خام را با صابون بشویید. هنگام تهیه غذا، دست‌ها، ابزارهای برش و سطوح را با آب گرم و صابون تمیز نگه دارید. غذای خود را تا دمای لازم بپزید. همیشه غذاها را تا 2 ساعت پس از پخت در یخچال نگهداری کنید.

مردان و زنان بالای 50 سال به آب فراوان نیاز دارند. پزشکان نوشیدن آب در طول روز را برای جلوگیری از کم آبی توصیه می کنند. کم آبی بدن می تواند منجر به سرگیجه، زمین خوردن، فشار خون پایین، عملکرد ضعیف کلیه و سایر شرایط شود. نوشیدن آب کافی به کلیه های شما کمک می کند تا سموم را از بدن دفع کنند.

حتی اگر تشنه نیستید، مهم است که در طول روز آب داشته باشید. آب ساده بهترین است. با این حال، می توانید آب را از آبگوشت سوپ و مقادیر محدودی از قهوه و چای دریافت کنید. کافئین بیش از حد آب بدن را از بین می برد. سعی کنید با نوشیدن یک لیوان قبل از هر وعده غذایی و میان وعده، آب را به برنامه روزانه خود اضافه کنید. آن را در طول وعده های غذایی و میان وعده ها نیز میل کنید. حتما قبل از ورزش یا اورژانس آب فراوان بنوشید (منبع)

برای ارتباط با کارشناسان ما در حوزه تهیه غذا و سرو غذای گرم سازمانی در تهیه غذا کترینگ آتیسا، به صفحه ارتباط با ما سری بزنید. امیدواریم در خاطره شما طعمی به یادگار از ما باقی بماند.

شماره تماس تهیه غذا آتیسا : 91009949

طرز تهیه سالمون دودی داغ، گنوکی و اسفناج
طرز تهیه سالمون دودی داغ، گنوکی و اسفناج
طرز تهیه سالمون دودی داغ، گنوکی و اسفناج : به لطف موادی...
طرز تهیه گنوکی کره سیر با کلم بروکلی
طرز تهیه گنوکی کره سیر با کلم بروکلی
طرز تهیه گنوکی کره سیر با کلم بروکلی : این گنوکی با...
طرز تهیه گنوکی خامه ای با بیکن و نخود فرنگی
طرز تهی گنوکی خامه ای با بیکن و نخود فرنگی
طرز تهی گنوکی خامه ای با بیکن و نخود فرنگی : این پارمزان...
طرز تهیه گنوکی سرخ شده با لوبیا و ژامبون پارما
طرز تهیه گنوکی سرخ شده با لوبیا و ژامبون پارما
طرز تهیه گنوکی سرخ شده با لوبیا و ژامبون پارما : این...
طرز تهیه گنوچی با نخود، پستو و اسفناج
طرز تهیه گنوچی با نخود، پستو و اسفناج
طرز تهیه گنوچی با نخود، پستو و اسفناج : با دستور پخت...
طرز تهیه گنوکی با قارچ و کره پاپریکا 
طرز تهیه گنوکی با قارچ و کره پاپریکا 
طرز تهیه گنوکی با قارچ و کره پاپریکا این دستور العمل...
گنوکی ریحان با کدو سبز و کره قهوه ای
گنوکی ریحان با کدو سبز و کره قهوه ای
گنوکی ریحان با کدو سبز و کره قهوه ای : این دستور العمل...
طرز تهیه تارتاتین فرانسوی
طرز تهیه تارتاتین فرانسوی
طرز تهیه تارتاتین فرانسوی : این تارت های کوچک را درست...
طرز تهیه بوقلمون فرانسوی
طرز تهیه بوقلمون فرانسوی
طرز تهیه بوقلمون فرانسوی : بوقلمون ما را درست کنید،...
طرز تهیه کروسان گرویر، انجیر و پروشوتو
طرز تهیه کروسان گرویر، انجیر و پروشوتو
طرز تهیه کروسان گرویر، انجیر و پروشوتو : این کروسان‌های...