فواید فراوان کلم : بروکلی این سبزیجات به دلیل اثرات مفیدی که برای سلامتی دارند شناخته شده اند. کلم بروکلی دارای بسیاری از مواد مغذی از جمله فیبر، ویتامین C، ویتامین K، آهن و پتاسیم است. همچنین پروتئین بیشتری نسبت به سایر سبزیجات دارد.
این سبزی سبز را می توان هم به صورت خام و هم پخته میل کرد، اما تحقیقات اخیر نشان می دهد که بخار پز کردن ملایم بیشترین فواید را برای سلامتی دارد. این مقاله هر آنچه که را باید در مورد کلم بروکلی بدانید به شما می گوید.
ارزش غذایی
کلم بروکلی خام تقریباً 90٪ آب، 7٪ کربوهیدرات، 3٪ پروتئین و تقریباً بدون چربی دارد. کلم بروکلی کالری بسیار کمی دارد و در هر فنجان (۹۱ گرم) تنها ۳۱ کالری دارد. حقایق تغذیه ای برای 1 فنجان (91 گرم) بروکلی خام عبارتند از:
- کالری: 31
- آب: 89%
- پروتئین: 2.5 گرم
- کربوهیدرات: 6 گرم
- شکر: 1.5 گرم
- فیبر: 2.4 گرم
- چربی: 0.4 گرم
کربوهیدرات ها
کربوهیدرات کلم بروکلی عمدتاً از فیبر و قند تشکیل شده است. قندها فروکتوز، گلوکز و ساکارز با مقادیر کمی لاکتوز و مالتوز هستند. با این حال، محتوای کل کربوهیدرات بسیار کم است، با تنها 3.5 گرم کربوهیدرات قابل هضم در هر فنجان (91 گرم).
فیبر
فیبر بخش مهمی از یک رژیم غذایی سالم است. این می تواند سلامت روده را ارتقا دهد، به پیشگیری از بیماری های مختلف کمک کند و به کاهش وزن کمک کند. یک فنجان (91 گرم) کلم بروکلی خام 2.3 گرم فیبر را فراهم می کند که حدود 5 تا 10 درصد از ارزش روزانه (DV) است.
خلاصه
کلم بروکلی کربوهیدرات قابل هضم کمی دارد اما مقدار مناسبی فیبر را فراهم می کند که سلامت روده را ارتقا می دهد و ممکن است خطر ابتلا به بیماری های مختلف را کاهش دهد.
پروتئین
پروتئین ها بلوک های سازنده بدن شما هستند که هم برای رشد و هم برای نگهداری ضروری هستند. کلم بروکلی دارای پروتئین نسبتاً بالایی است که در مقایسه با اکثر سبزیجات، 29 درصد وزن خشک آن را تشکیل می دهد. با این حال، به دلیل محتوای بالای آب، 1 فنجان (91 گرم) بروکلی تنها 3 گرم پروتئین دارد.
خلاصه
کلم بروکلی نسبت به اکثر سبزیجات پروتئین بیشتری دارد. گفته می شود، میزان پروتئین در هر وعده نسبتا کم است.
ویتامین ها و مواد معدنی
کلم بروکلی حاوی انواع ویتامین ها و مواد معدنی است، از جمله:
- ویتامین C. یک آنتی اکسیدان، این ویتامین برای عملکرد سیستم ایمنی و سلامت پوست مهم است. یک وعده 1/2 فنجان (45 گرم) بروکلی خام تقریبا 70 درصد از DV را تامین می کند.
- ویتامین K1. کلم بروکلی حاوی مقادیر زیادی ویتامین K1 است که برای لخته شدن خون مهم است و ممکن است سلامت استخوان ها را تقویت کند.
- فولات (ویتامین B9). فولات به ویژه برای زنان باردار برای رشد طبیعی بافت و عملکرد سلولی مورد نیاز است.
- پتاسیم. یک ماده معدنی ضروری، پتاسیم برای کنترل فشار خون و پیشگیری از بیماری های قلبی مفید است.
- منگنز. این عنصر کمیاب به مقدار زیاد در غلات کامل، حبوبات، میوه ها و سبزیجات یافت می شود.
- اهن. یک ماده معدنی ضروری، آهن، عملکردهای مهم بسیاری در بدن شما دارد، مانند انتقال اکسیژن در گلبول های قرمز.
بروکلی همچنین حاوی بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی دیگر در مقادیر کمتر است. در واقع، تقریباً هر ماده مغذی مورد نیاز شما را تامین می کند.
خلاصه
بروکلی سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی از جمله فولات، پتاسیم، منگنز، آهن و ویتامین های C و K1 است.
سایر ترکیبات گیاهی
بروکلی سرشار از آنتی اکسیدان ها و ترکیبات گیاهی مختلف است که به مزایای سلامتی آن کمک می کند. اینها عبارتند از:
- سولفورافان یکی از فراوانترین و گستردهترین ترکیبات گیاهی موجود در بروکلی، سولفورافان است که میتواند در برابر انواع مختلف سرطان محافظت کند.
- ایندول-3-کاربینول. یک ماده مغذی منحصر به فرد موجود در سبزیجات چلیپایی، این ترکیب ممکن است به مبارزه با سرطان کمک کند.
- کاروتنوئیدها بروکلی حاوی لوتئین، زآگزانتین و بتاکاروتن است که همگی ممکن است به سلامت چشم کمک کنند.
- کامپفرول این ترکیب یک آنتی اکسیدان با فواید بسیاری برای سلامتی است و ممکن است از بیماری قلبی، سرطان، التهاب و آلرژی محافظت کند.
- کوئرستین. این آنتی اکسیدان فواید بی شماری از جمله کاهش فشار خون در افراد با سطوح بالا دارد.
خلاصه
کلم بروکلی حاوی بسیاری از ترکیبات گیاهی است که با فواید سلامتی مرتبط است. فراوان ترین آنها سولفورافان است.
فواید کلم بروکلی برای سلامتی
سبزیجات چلیپایی مانند کلم بروکلی ترکیبات حاوی گوگرد را ارائه می دهند که مسئول طعم اغلب تند آنها هستند. این ترکیبات زیست فعال ممکن است مزایای سلامتی متعددی داشته باشند.
پیشگیری از سرطان
سرطان با رشد سریع سلول های غیر طبیعی مشخص می شود و اغلب با استرس اکسیداتیو مرتبط است. بروکلی مملو از ترکیباتی است که اعتقاد بر این است که در برابر سرطان محافظت می کند.
مطالعات مشاهده ای نشان می دهد که مصرف سبزیجات چلیپایی، از جمله بروکلی، با کاهش خطر ابتلا به بسیاری از سرطان ها، از جمله سرطان های ریه، کولورکتال، سینه، پروستات، پانکراس و معده مرتبط است. (منبع)
برای ارتباط با کارشناسان ما در حوزه تهیه غذا و سرو غذای گرم سازمانی در تهیه غذا کترینگ آتیسا، به صفحه ارتباط با ما سری بزنید. امیدواریم در خاطره شما طعمی به یادگار از ما باقی بماند.
شماره تماس تهیه غذا آتیسا : 91009949