میوه هایی که قند بالایی دارند : میوههای تازه سرشار از فیبر، ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانها هستند و میتوانند مکملی عالی برای یک رژیم غذایی کامل باشند.
با این حال، انواع خاصی از میوه ها حاوی قند و کالری بیشتری نسبت به سایرین هستند. علاوه بر این، برخی از میوه ها می توانند عوارض جانبی برای افراد مبتلا به بیماری هایی مانند دیابت و رفلاکس اسید ایجاد کنند. این میوه ها را می توان هنوز هم میل کرد، اما در اندازه های کوچکتر.
این مقاله نگاهی دقیقتر به میوههایی که دارای قند و کالری هستند، و همچنین میوههایی که در صورت ابتلا به دیابت یا رفلاکس اسید ممکن است نیاز به محدود کردن آنها داشته باشید، میکند.
بالاترین میزان قند
برخی از انواع میوه ها، چه تازه و چه خشک، دارای قند طبیعی بالایی هستند. اگر میخواهید مصرف کربوهیدرات یا شکر خود را کاهش دهید، هنگام لذت بردن از آنها، به مقادیر کم آن پایبند باشید.
خرما
خرما به خاطر طعم شیرین و تقریباً کاراملی خود شناخته شده است. خرمای خشک اغلب به تنهایی به عنوان یک میان وعده مفید یا به عنوان یک شیرین کننده طبیعی در دستور العمل ها استفاده می شود. اگرچه آنها سرشار از آنتی اکسیدان ها و ریزمغذی هایی مانند پتاسیم، مس و منیزیم هستند، اما قند و کربوهیدرات بالایی نیز دارند.
یک فنجان (160 گرم) خرمای خشک حاوی:
- کالری: 451
- پروتئین: 4 گرم
- شکر: 101 گرم
- چربی: 0.6 گرم
- کربوهیدرات: 120 گرم
- فیبر: 13 گرم
میوه خشک
برخی از رایج ترین انواع میوه های خشک عبارتند از: سیب، کشمش، زردآلو، انجیر، انبه، آناناس و زغال اخته. در مقایسه با همتایان تازه خود، آنها معمولاً حاوی کالری، کربوهیدرات و شکر بیشتری در هر وعده هستند. بیشتر انواع نیز سرشار از فیبر، پتاسیم و ویتامین C هستند.
وقتی یک مشت میوه خشک می خورید، کالری بیشتری نسبت به مصرف همان مقدار میوه تازه مصرف می کنید. بزرگترین نگرانی در مورد میوه خشک اندازه وعده است، نه مقدار شکر. میوه های خشک سنتی شاخص گلیسمی پایین تا متوسطی دارند و منبع خوبی از فیبر و پتاسیم هستند. با توجه به غلظت بالای قند در میوه های خشک (حتی بدون شکر اضافه شده)، بهتر است از میوه های خشک در حد اعتدال استفاده کنید، به خصوص اگر به دنبال کاهش مصرف قند خود هستید.
یک پیمانه (160 گرم) از مخلوط میوه خشک حاوی:
- کالری: 477
- پروتئین: 4 گرم
- شکر: 106 گرم
- چربی: 1 گرم
- کربوهیدرات: 126 گرم
- فیبر: 8 گرم
لیچی
این میوه استوایی بومی جنوب شرقی چین است و به دلیل طعم و ظاهر منحصر به فردش شناخته شده است. حاوی بسیاری از ریز مغذیهای کلیدی از جمله ویتامین C، مس و پتاسیم است. همچنین قند نسبتاً بالایی دارد، که اگر رژیم غذایی کم کربوهیدرات یا کم قند داشته باشید ممکن است مشکل ساز باشد.
یک فنجان (190 گرم) لیچی خام حاوی:
- کالری: 125
- پروتئین: 1.5 گرم
- شکر: 29 گرم
- چربی: 1 گرم
- کربوهیدرات: 31.5 گرم
- فیبر: 2.5 گرم
انبه
این میوه های هسته دار خوشمزه به دلیل طعم شیرین و بافت نرم و خامه ای خود محبوب هستند. انبه همچنین سرشار از انواع مواد مغذی از جمله ویتامین C، فولات و مس است. از سوی دیگر، آنها حاوی مقدار زیادی قند طبیعی در هر وعده هستند.
یک فنجان (165 گرم) انبه حاوی:
- کالری: 99
- پروتئین: 1.5 گرم
- شکر: 22.5 گرم
- چربی: 0.5 گرم
- کربوهیدرات: 25 گرم
- فیبر: 2.5 گرم
بالاترین کالری
بسیاری از انواع میوه ها کالری بالایی دارند. در حالی که می توان آنها را به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی غنی از مواد مغذی و به خوبی گرد مصرف کرد، اگر می خواهید کالری دریافتی خود را کاهش دهید یا وزن کم کنید، ممکن است بخواهید به اندازه وعده های خود توجه کنید.
آووکادو
آووکادو به دلیل محتوای چربی های تک غیراشباع سالم برای قلب، کالری بالایی دارد. آنها همچنین منبع خوبی از ویتامین ها و مواد معدنی مهم مانند پتاسیم، ویتامین C و ویتامین B هستند. بعلاوه، آنها مملو از فیبر هستند، یک ماده مغذی ضروری که می تواند از منظم بودن و سلامت گوارش حمایت کند.
یک فنجان (150 گرم) آووکادو حاوی:
- کالری: 240
- پروتئین: 3 گرم
- شکر: 1 گرم
- چربی: 22 گرم
- کربوهیدرات: 13 گرم
- فیبر: 10 گرم
نارگیل خشک شده
نارگیل خرد شده یک ماده رایج در محصولات پخته شده، کاسه های اسموتی و غذاهای صبحانه است. اگرچه سرشار از مواد مغذی مانند منگنز، مس و سلنیوم است، اما چربی و کالری بالایی نیز دارد. به طور خاص، نارگیل سرشار از تری گلیسیرید با زنجیره متوسط (MCTs) است، نوعی چربی که به راحتی توسط بدن شما جذب می شود. MCT ها با چندین فواید سلامتی، از جمله بهبود ترکیب بدن و سلامت قلب مرتبط هستند.
یک فنجان (93 گرم) نارگیل خشک و شیرین نشده حاوی:
- کالری: 560
- پروتئین: 6 گرم
- شکر: 6.4 گرم
- چربی: 56 گرم
- کربوهیدرات: 20 گرم
- فیبر: 14 گرم
آلو خشک
آلو یک نوع میوه خشک است که از آلو تهیه می شود.به دلیل محتوای فیبر و اثرات ملین آنها، گاهی اوقات به عنوان یک درمان طبیعی برای یبوست استفاده می شود. با این حال، مانند سایر انواع میوه های خشک، آنها نسبتاً کالری، کربوهیدرات و قند بالایی دارند.
اگر دیابت دارید
اگر دیابت دارید، مهم است که مقدار زیادی مواد مغذی غنی از فیبر مصرف کنید تا سطح قند خون سالم را حفظ کنید. در همین حال، غذاهایی که فیبر کمی دارند و قند افزوده بالایی دارند، از جمله انواع خاصی از میوه ها باید محدود شوند.
میوه قندی
میوه قندی نوعی میوه است که از خیساندن و حرارت دادن میوه در شربت شکر تهیه می شود و در نتیجه محصولی با طعم شیرین و ماندگاری طولانی به دست می آید. (منبع)
برای ارتباط با کارشناسان ما در حوزه تهیه غذا و سرو غذای گرم سازمانی در تهیه غذا کترینگ آتیسا، به صفحه ارتباط با ما سری بزنید. امیدواریم در خاطره شما طعمی به یادگار از ما باقی بماند.
شماره تماس تهیه غذا آتیسا : 91009949