نحوه مصرف فولیک اسید : مکمل های اسید فولیک بدون نسخه به صورت کپسول، قرص، ژل نرم و صمغ در دسترس هستند. اسید فولیک همچنین به مولتی ویتامین ها، ویتامین های دوران بارداری و مکمل های B کمپلکس اضافه می شود.
اسید فولیک را می توان با یا بدون غذا در صبح مصرف کرد. با این حال، بدن با معده خالی بهتر اسید فولیک را جذب می کند. وقتی اسید فولیک را با غذا مصرف می کنید، بدن تنها حدود 85 درصد از اسید فولیک را وارد جریان خون می کند. زمانی که بدون غذا آن را مصرف کنید، بدن تقریباً 100 درصد اسید فولیک را جذب می کند
دوز
دوز توصیه شده اسید فولیک به سن شما و بارداری یا شیردهی بستگی دارد. مکمل های بزرگسالان از 400 تا 800 میکروگرم اسید فولیک و مولتی ویتامین های کودکان بین 200 تا 400 میکروگرم اسید فولیک متغیر است.
افرادی که باردار هستند یا ممکن است باردار شوند باید 400-800 میکروگرم اسید فولیک در روز مصرف کنند. اگر سابقه خانوادگی اسپینا بیفیدا دارید و باردار هستید یا قصد باردار شدن دارید، ممکن است پزشک شما تا 4000 میکروگرم اسید فولیک در روز تجویز کند.
اگر کمبود فولات دارید، افراد معمولاً 24 ساعت پس از مصرف اسید فولیک احساس بهتری دارند.15 با این حال، ممکن است چندین ماه طول بکشد تا فولات کافی در خون شما برای جلوگیری از نقص لوله عصبی انباشته شود.
کمک های غذایی توصیه شده (RDAs) برای فولات عبارتند از:
تولد تا 6 ماهگی: 65 میکروگرم معادل فولات رژیمی (DFE) از شیر مادر یا شیر خشک
7-12 ماهگی: 80 میکروگرم DFE از شیر مادر یا شیر خشک
1-3 سال: 150 میکروگرم DFE
4-8 سال: 200 میکروگرم DFE
9-13 سال: 300 میکروگرم DFE
14-18 سال: 400 میکروگرم
بالای 19 سال: 400 میکروگرم DFE
باردار: 600 میکروگرم DFE
شیردهی: 500 میکروگرم DFE
DFE چیست؟
معادلهای فولات رژیمی (DFEs) برای اندازهگیری فولات برای نشان دادن فراهمی زیستی یا میزان جذب مواد مغذی توسط بدن استفاده میشوند.
1 میکروگرم DFE برابر با 1 میکروگرم فولات غذا است
1 میکروگرم DFE برابر با 0.6 میکروگرم اسید فولیک از غذاهای غنی شده یا مکمل های مصرف شده با غذا است.
1 میکروگرم DFE برابر با 0.5 میکروگرم اسید فولیک از مکمل های رژیمی است که بدون غذا مصرف می شود
آیا اسید فولیک بی خطر است؟ نحوه مصرف فولیک اسید
اسید فولیک به طور کلی در بزرگسالان و افراد باردار بی خطر در نظر گرفته می شود. با این حال، مصرف دوزهای بیش از 1000 میکروگرم ممکن است منجر به عوارض جانبی شود و برخی از افراد ممکن است واکنش های حساسیت بیش از حد داشته باشند. قبل از مصرف هر گونه مکمل اسید فولیک، دوز صحیح را با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود در میان بگذارید. اگر باردار هستید و سابقه خانوادگی اسپینا بیفیدا دارید، ممکن است نیاز به مصرف بیش از 1000 میکروگرم داشته باشید.
تداخلات دارویی بالقوه
اسید فولیک می تواند با برخی داروها تداخل داشته باشد و باعث کمبود فولات یا کاهش اثربخشی دارو شود. اگر داروهای زیر را مصرف می کنید، قبل از مصرف مکمل های اسید فولیک با پزشک خود صحبت کنید:
متوترکسات: این آنتاگونیست فولات با جلوگیری از استفاده سلول ها از اسید فولیک برای ساخت DNA به کشتن سلول های سرطانی کمک می کند. مکمل اسید فولیک ممکن است اثرات ضد سرطانی روماترکس و ترکسال (متوترکسات) را در صورت استفاده برای درمان سرطان کاهش دهد. (منبع)
برای ارتباط با کارشناسان ما در حوزه تهیه غذا و سرو غذای گرم سازمانی در تهیه غذا کترینگ آتیسا، به صفحه ارتباط با ما سری بزنید. امیدواریم در خاطره شما طعمی به یادگار از ما باقی بماند.
شماره تماس تهیه غذا آتیسا : 91009949