تاثیر سبزیجات و میوه در پیشگیری از آلزایمر : یک مطالعه جدید نشان می دهد که برخی ریزمغذی ها در میوه ها و سبزیجات می توانند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش دهند.
بیش از 6.5 میلیون آمریکایی به بیماری آلزایمر مبتلا می شوند که بیش از هفتاد درصد از این گروه 75 سال یا بیشتر سن دارند. 3 اختلال مغزی بر حافظه و مهارت های تفکر تأثیر منفی می گذارد و در نهایت انجام کارهای ساده یا یادآوری خاطرات خاص را برای بیماران چالش برانگیز می کند.
خطر ابتلا به بیماری آلزایمر با عوامل بسیاری مانند ژنتیک، فشار خون بالا، دیابت، چاقی، سلامت خواب و سلامت اجتماعی مرتبط است.
مطالعه جدید که از دانشکده پزشکی ویرجینیا تک کاریلیون انجام شد، به بررسی چگونگی تأثیر برخی از جنبه های رژیم غذایی با سلامت مغز افراد مبتلا به آلزایمر پرداخت. تیم تحقیقاتی دریافت که کاروتنوئیدها – یک ریزمغذی در مغز – در بین افراد مبتلا به بیماری آلزایمر در مقایسه با افراد بدون این بیماری در مقادیر کمتری یافت می شود.
در اینجا نحوه تأثیر برخی از انتخاب های غذایی بر مغز و همچنین افزایش مصرف این ماده مغذی قدرتمند در رژیم غذایی آمده است.
ارتباط بالقوه بین مصرف کاروتنوئید و خطر ابتلا به بیماری آلزایمر
مطالعه جدید تأیید می کند که انتخاب های غذایی ممکن است بر احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر تأثیر بگذارد.
این از آنچه یک مطالعه قبلی در مورد مصرف یک ریزمغذی خاص – کاروتنوئید – توسط بیماران پیشنهاد کرده بود، پشتیبانی می کند.
مطالعه قبلی قدیمیتر، به نام پروژه حافظه عجله و پیری، از سوابق سالانه دریافت رژیم غذایی 1489 شرکتکننده که بازنشسته بودند یا در خانههای سالمندان زندگی میکردند برای تجزیه و تحلیل هر رابطه بالقوه بین عادات غذایی و سلامت مغز استفاده کرد.
تیم تحقیقاتی دریافتند که مصرف کاروتنوئیدها یا ترکیبات طبیعی موجود در بسیاری از غذاها به طور قابل توجهی با کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر مرتبط است.
نمونه هایی از کاروتنوئیدهای ارزیابی شده در این مطالعه شامل بتاکاروتن (موجود در هویج، طالبی، اسفناج و سیب زمینی شیرین) و لوتئین (موجود در زرده تخم مرغ، شاهی و پسته) است.
،پروفسور در دانشکده پزشکی ویرجینیا Tech Carilion، مطالعه جدید عمیقتر به این موضوع پرداخته و ریزمغذیهای موجود در مغز اهداکنندگان مبتلا به بیماری آلزایمر تایید شده توسط نوروپاتولوژیست و عدم وجود آسیب شناسی تایید شده توسط نوروپاتولوژیست را بررسی میکند. و موسسه تحقیقاتی و یکی از محققین این مطالعه به بهداشت گفت.
به عبارت دیگر، دوری و همکارانش سطوح کاروتنوئیدی مغز افراد مبتلا به این بیماری و افراد بدون آن را مقایسه کردند.
آنها دریافتند که غلظت برخی از کاروتنوئیدها در مغز – یعنی لیکوپن، زآگزانتین، لوتئین و آلفا توکوفرول (ویتامین E) – در بین افراد مبتلا به بیماری آلزایمر در مقایسه با افراد بدون این بیماری در مقادیر کمتری یافت میشود.
به گفته Dorey، التهاب و اکسیداسیون بخشی از توسعه بیماری آلزایمر در نظر گرفته می شود. از آنجایی که این “کاروتنوئیدها عوامل آنتی اکسیدانی و ضد التهابی هستند”، ممکن است به همین دلیل باشد که تفاوت در غلظت مشاهده شد.
Dorey گفت: “این اولین گزارش از سطوح کاروتنوئید در مغزهای تایید شده بیماری آلزایمر است.” کاروتنوئیدها می توانند آسیب های ناشی از متابولیسم طبیعی مغز را به حداقل برسانند و رژیم غذایی غنی از لوتئین، زآگزانتین و لیکوپن (و همچنین یک رژیم غذایی سالم به طور کلی) ممکن است به حفظ تناسب اندام و عملکرد خوب مغز کمک کند. (منبع)
برای ارتباط با کارشناسان ما در حوزه تهیه غذا و سرو غذای گرم سازمانی در تهیه غذا کترینگ آتیسا، به صفحه ارتباط با ما سری بزنید. امیدواریم در خاطره شما طعمی به یادگار از ما باقی بماند.
شماره تماس تهیه غذا آتیسا : 91009949