خواص آنتی اکسیدنی قارچ ها : قارچ ها حاوی مجموعه ای از آنتی اکسیدان ها هستند که نشان داده شده است که از پیری جلوگیری می کند و خطر بیماری های مزمن را کاهش می دهد.
قارچ ها نیز کالری کمی دارند. یک فنجان قارچ سفید کامل 21 کالری و یک قارچ پورتابلا کامل حاوی 18.5 کالری است.
قارچ ها همچنین تنها منبع غیر حیوانی ویتامین D هستند که به طور طبیعی وجود دارد، به ویژه هنگامی که در معرض اشعه ماوراء بنفش (UV) قرار می گیرند. ویتامین D کافی برای سلامت استخوان و عملکرد ماهیچهها مهم است و ممکن است در برابر برخی سرطانها، بیماریهای ریوی در کودکان، بیماریهای قلبی و مغزی و انواع دیابت محافظت کند.
خواص آنتی اکسیدنی قارچ ها : قارچ ها را در اسموتی ها مخلوط کنید یا به توفو، نخود یا تخم مرغ، سالاد، سوپ، سیب زمینی سرخ کرده، کاری، تاکو، غذاهای پاستا و غیره اضافه کنید. قارچ ها را حتی می توان در محصولات پخته شده مانند براونی، کاپ کیک و پودینگ برنج گنجاند.
آجیل
همه آجیل ها حاوی آنتی اکسیدان های قوی به نام پلی فنول هستند. گردو، پسته، و گردو و گردو حاوی این آنتی اکسیدان ها در هر وعده هستند. آنتی اکسیدان های موجود در آجیل به کاهش التهاب کمک می کند و ممکن است در سلامت استخوان و مغز نقش داشته باشد
یک بررسی تحقیقاتی در سال 2019 به این نتیجه رسید که افزایش سطح آنتی اکسیدان خون از غذاهای گیاهی غنی از آنتی اکسیدان، از جمله آجیل، با کاهش خطر ابتلا به همه علل مرگ، از جمله بیماری قلبی و سرطان مرتبط است. 27 آجیل همچنین پروتئین گیاهی، چربی های سالم، فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی.
آجیل و کره های آجیل را می توان به عنوان یک ماده یا چاشنی در طیف وسیعی از غذاها گنجاند. آجیل را به اسموتی ها، بلغور جو دوسر یا جو دوسر یک شبه، توپ های انرژی زا، سالاد، سبزیجات پخته شده، سیب زمینی سرخ شده و سالاد اضافه کنید. می توانید کره آجیل را با سیر، زنجبیل و فلفل چیلی مزه دار کنید تا یک سس خوش طعم برای سبزیجات بخارپز و توفو درست کنید. همچنین میتوانید کره آجیل را با سبزیجات خام یا میوههای تازه بریزید یا روی آن را با شکلات تلخ ذوب شده بپوشانید تا یک خوراکی مغذی داشته باشید.
روغن زیتون
روغن زیتون فوق بکر (EVOO) نوعی روغن زیتون است که حاوی بالاترین سطوح پلی فنول است، آنتی اکسیدانی که التهاب را کاهش می دهد، پیشرفت سرطان، بیماری های قلبی و مغزی را کاهش می دهد و خطر کلی مرگ را کاهش می دهد.
همچنین نشان داده شده است که پلی فنول های موجود در EVOO از پیری، دیابت نوع 2 و سندرم متابولیک جلوگیری می کند. 30 سندرم متابولیک به معنای داشتن سه یا بیشتر از شرایط زیر است: دور کمر بزرگ، فشار خون بالا، قند خون بالا، تری گلیسیرید بالا، یا پایین کلسترول HDL “خوب”
چربی های سالم موجود در EVOO همچنین به بدن کمک می کند تا ویتامین های محلول در چربی A، D، E و K را جذب کند که نقش مهمی در بینایی، سلامت استخوان ها، عملکرد سیستم ایمنی و لخته شدن خون دارند.3233
از EVOO می توان به روش های مختلفی استفاده کرد. تحقیقات نشان می دهد که برای حفظ محتوای پلی فنول آن، بهتر است از EVOO برای پخت و پز بدون حرارت یا با حرارت کم (120 درجه فارنهایت یا کمتر) استفاده شود. 34 از EVOO در سس های سالاد، سالادها و غذاهای سبزیجات خنک مانند سالاد لذت ببرید.
سیب زمینیها
سیب زمینی سرشار از آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدان های موجود در سیب زمینی شامل کاروتنوئیدها، فلاونول ها، آنتوسیانین ها و ویتامین های C و E است. این آنتی اکسیدان ها با مزایایی مانند کاهش خطر سرطان، دیابت، افسردگی، بیماری قلبی، کاهش بینایی مرتبط با افزایش سن، چاقی، آلزایمر، پارکینسون و موارد دیگر مرتبط هستند.
یک سیب زمینی بزرگ پخته نیز شش گرم فیبر (21٪ از DV) و 1560 میلی گرم پتاسیم (33٪ از DV) فراهم می کند.
سیب زمینی پخته شده را می توان با مواد غذایی سالم پر کرد، مانند سبزیجات بخارپز یا سرخ شده همراه با هوموس، تاپناد زیتون، گواکامول، پستو، سس گوجه فرنگی یا تاهینی چاشنی شده. برای یک غذای جانبی غنی از آنتی اکسیدان، سیب زمینی های پخته و سرد شده را با خردل، EVOO و سبزیجات بریزید. (منبع)
برای ارتباط با کارشناسان ما در حوزه تهیه غذا و سرو غذای گرم سازمانی در تهیه غذا کترینگ آتیسا، به صفحه ارتباط با ما سری بزنید. امیدواریم در خاطره شما طعمی به یادگار از ما باقی بماند.
شماره تماس تهیه غذا آتیسا : 91009949