وبلاگ

شاخص گلیسمی و رژیم غذایی شما

شاخص گلیسمی و رژیم غذایی شما : مردم از ابزارهای زیادی برای ایجاد یک رژیم غذایی سالم یا کاهش وزن استفاده می کنند. یکی از این ابزارها شاخص گلیسمی است. شاخص گلیسمی (GI) راهی برای اندازه گیری سرعت کربوهیدرات های موجود در یک غذا باعث افزایش قند خون شما می شود. هدف این است که غذاهای بیشتری بخورید که دارای GI پایین تری هستند. این غذاها اغلب مغذی تر و برای شما بهتر هستند.

مسیر بهبود سلامت

شاخص گلیسمی برای کمک به افرادی که دیابت دارند، قند خون خود را کنترل کنند. GI روی کربوهیدرات ها در غذاها تمرکز دارد. کربوهیدرات ها یک ماده مغذی هستند. وقتی آنها را می خورید، بدن شما آنها را تجزیه می کند (آنها را هضم می کند) به نوعی قند به نام گلوکز. خون شما گلوکز را به سلول های شما می رساند. کربوهیدرات های مختلف به طرق مختلف بر بدن تأثیر می گذارند. برخی به سرعت تجزیه شده و وارد خون می شوند، در حالی که برخی دیگر به آرامی تجزیه می شوند. به طور معمول، غذاهای حاوی کربوهیدرات که به سرعت تجزیه می شوند، مغذی کمتری دارند.

GI به غذاهایی که حاوی کربوهیدرات هستند یک عدد اختصاص می دهد. این عدد بر اساس میزان افزایش سطح گلوکز خون در مقایسه با قند خالص است. این مقیاس از 0 تا 100 است. گلوکز خالص بالاترین GI را دارد که مقدار آن 100 است.

غذاهای موجود در این شاخص به 3 دسته تقسیم می شوند: GI پایین، GI متوسط و GI بالا. غذاهایی با GI پایین گلوکز خون را به آرامی افزایش می دهند. آنهایی که ارزش بالایی دارند به سرعت گلوکز را افزایش می دهند.

غذاهای با GI پایین (مقدار 1 تا 55)

بسیاری از میوه ها، از جمله سیب و گریپ فروت
بیشتر حبوبات، آجیل و لوبیا
شیر و ماست
غلات سبوس دار
جو دوسر فولادی برش خورده یا نورد شده
کینوا، بلغور یا جو
غذاهای با GI متوسط (مقدار 56 تا 69)

شاخص گلیسمی و رژیم غذایی شما

ذرت شیرین
موز یا آناناس خام
کشمش
غلات جو دوسر
نان چند دانه، سبوس جو یا چاودار
برنج قهوه ای یا کوسکوس
غذاهای با GI بالا (مقدار 70 یا بالاتر)

برنج سفید
نان سفید و نان شیرینی
سیب زمینیها
بسیاری از غذاهای فرآوری شده
اکثر غذاهای میان وعده
شاخص گلیسمی و رژیم غذایی شما : هنگام استفاده از شاخص برای برنامه ریزی وعده های غذایی خود، غذاهایی را انتخاب کنید که دارای GI پایین یا متوسط هستند. اگر غذای با GI بالا مصرف می کنید، آن را با غذاهای با GI پایین ترکیب کنید. این کار تاثیر روی سطح گلوکز خون شما را متعادل می کند.

مواردی که باید در نظر گرفت

هنگام استفاده از GI برای برنامه ریزی وعده های غذایی خود باید به مواردی فکر کنید.

شاخص گلیسمی و رژیم غذایی شما : اشکال مختلف یک غذا می تواند مقادیر GI متفاوتی داشته باشد. این می تواند به عوامل خاصی بستگی داشته باشد، از جمله:
سطح پخت یک غذا می تواند ارزش آن را تغییر دهد. به عنوان مثال، ماکارونی پخته شده al dente نسبت به ماکارونی پخته شده تا نرمی، GI کمتری دارد.
غذاهای فرآوری شده دارای GI بالاتری هستند. به عنوان مثال، بلغور جو دوسر فوری یا پوره سیب زمینی فوری ارزش بیشتری نسبت به جو دوسر یا یک سیب زمینی کامل دارد.
GI برخی از میوه ها مانند موز با رسیدن آنها بالا می رود.
اندازه بخش مهم است. مقدار GI تعداد کالری موجود در غذا را منعکس نمی کند. برخی از غذاها دارای GI پایین هستند اما کالری زیادی دارند، مانند شیر کامل. این غذاها همچنان باید کم مصرف شوند.
ارزش GI ارزش غذایی را منعکس نمی کند. برخی از غذاهایی که دارای GI بالایی هستند همچنان حاوی مواد مغذی سالم هستند. به عنوان مثال، چیپس سیب زمینی دارای GI مشابه با نخود سبز است. اما نخود سبز حاوی مواد مغذی بیشتری است. آنها انتخاب غذایی بسیار بهتری نسبت به چیپس هستند.
مطالعات نتایج متفاوتی در مورد تأثیر GI برای کاهش وزن نشان داده اند. نکته کلیدی این است که به یاد داشته باشید که از آن به عنوان یک ابزار برای حفظ یک رژیم غذایی سالم استفاده کنید، نه به عنوان تنها راه برای غذا خوردن.

همانطور که رژیم غذایی خود را برنامه ریزی می کنید، حتماً آن را با پزشک خانواده خود در میان بگذارید که ممکن است شما را به یک متخصص تغذیه نیز ارجاع دهد. آنها می توانند شما را به گونه ای راهنمایی کنند که بهترین کار را برای شما داشته باشد. (منبع)

برای ارتباط با کارشناسان ما در حوزه تهیه غذا و سرو غذای گرم سازمانی در تهیه غذا کترینگ آتیسا، به صفحه ارتباط با ما سری بزنید. امیدواریم در خاطره شما طعمی به یادگار از ما باقی بماند.

شماره تماس تهیه غذا آتیسا : 91009949

طرز تهیه سالمون دودی داغ، گنوکی و اسفناج
طرز تهیه سالمون دودی داغ، گنوکی و اسفناج
طرز تهیه سالمون دودی داغ، گنوکی و اسفناج : به لطف موادی...
طرز تهیه گنوکی کره سیر با کلم بروکلی
طرز تهیه گنوکی کره سیر با کلم بروکلی
طرز تهیه گنوکی کره سیر با کلم بروکلی : این گنوکی با...
طرز تهیه گنوکی خامه ای با بیکن و نخود فرنگی
طرز تهی گنوکی خامه ای با بیکن و نخود فرنگی
طرز تهی گنوکی خامه ای با بیکن و نخود فرنگی : این پارمزان...
طرز تهیه گنوکی سرخ شده با لوبیا و ژامبون پارما
طرز تهیه گنوکی سرخ شده با لوبیا و ژامبون پارما
طرز تهیه گنوکی سرخ شده با لوبیا و ژامبون پارما : این...
طرز تهیه گنوچی با نخود، پستو و اسفناج
طرز تهیه گنوچی با نخود، پستو و اسفناج
طرز تهیه گنوچی با نخود، پستو و اسفناج : با دستور پخت...
طرز تهیه گنوکی با قارچ و کره پاپریکا 
طرز تهیه گنوکی با قارچ و کره پاپریکا 
طرز تهیه گنوکی با قارچ و کره پاپریکا این دستور العمل...
گنوکی ریحان با کدو سبز و کره قهوه ای
گنوکی ریحان با کدو سبز و کره قهوه ای
گنوکی ریحان با کدو سبز و کره قهوه ای : این دستور العمل...
طرز تهیه تارتاتین فرانسوی
طرز تهیه تارتاتین فرانسوی
طرز تهیه تارتاتین فرانسوی : این تارت های کوچک را درست...
طرز تهیه بوقلمون فرانسوی
طرز تهیه بوقلمون فرانسوی
طرز تهیه بوقلمون فرانسوی : بوقلمون ما را درست کنید،...
طرز تهیه کروسان گرویر، انجیر و پروشوتو
طرز تهیه کروسان گرویر، انجیر و پروشوتو
طرز تهیه کروسان گرویر، انجیر و پروشوتو : این کروسان‌های...