فواید آب لیمو : بسیاری از رستوران ها آن را به طور معمول سرو می کنند و برخی از مردم روز خود را به جای قهوه یا چای با آب لیمو شروع می کنند. شکی نیست که لیمو برای افزودن طعم مرکبات به غذا و نوشیدنی عالی است، اما آیا افزودن آب لیمو به آب شما فوایدی دارد؟
بسیاری از شواهد حاکی از فواید آب لیمو برای سلامتی حکایتی است. در حالی که لیمو حاوی مواد مغذی مانند ویتامین C و آنتی اکسیدان است، ارزش غذایی یک لیوان آب لیمو به میزان آب لیمو بستگی دارد. یک لیوان آب لیمو حاوی یک عدد لیموی 48 گرمی فشرده حاوی:
- 10.6 کالری
- 18.6 میلی گرم (میلی گرم) ویتامین C یا 21 درصد از ارزش روزانه (DV)
- 9.6 میکروگرم (mcg) فولات یا 2٪ از DV
- 49.4 میلی گرم پتاسیم یا 1٪ از DV
- 0.038 میلی گرم آهن یا کمتر از 1٪ از DV
- 0.01 میلی گرم ویتامین B-1 یا 1٪ از DV
- 0.01 میلی گرم ویتامین B-2 یا 1٪ از DV
- 0.06 میلی گرم ویتامین B-5 یا 1٪ از DV
هیدراتاسیون را ترویج می کند
اطمینان از اینکه هر روز به اندازه کافی آب می نوشید، منبع مورد اعتماد برای سلامت کلی بسیار مهم است – اما همه طعم آب ساده را دوست ندارند. استفاده از آب لیمو برای افزودن مقداری طعم به آب ممکن است به شما کمک کند بیشتر بنوشید.
نوشیدن آب به جلوگیری از کم آبی بدن کمک می کند، وضعیتی که می تواند باعث شود:
- مه مغزی
- تغییرات خلق و خوی
- گرم شدن بیش از حد
- یبوست
- سنگ کلیه
طبق انستیتوی پزشکی، دستورالعملهای عمومی میگوید زنان باید حداقل 91 اونس آب در روز و مردان باید حداقل 125 اونس آب دریافت کنند. این شامل آب از غذا و نوشیدنی می شود.
منبع خوب ویتامین C
مرکباتی مانند لیمو حاوی ویتامین C هستند، یک آنتی اکسیدان اولیه که به محافظت از سلول ها در برابر رادیکال های آزاد آسیب رسانده کمک می کند. علاوه بر این، ویتامین C همچنین در کمک به سنتز کلاژن، جذب آهن و تولید هورمون به بدن شما نقش دارد.
علاوه بر این، عدم مصرف کافی ویتامین C ممکن است علائمی مانند:
- افزایش حساسیت به عفونت ها
- خشکی دهان و چشم
- پوست خشک
- خستگی
- بیخوابی
- لق شدن دندان ها
در حالی که لیمو در صدر فهرست مرکبات سرشار از ویتامین C قرار ندارد، اما همچنان منبع خوبی است. فشردن آب یک لیموی 48 گرمی در یک لیوان آب، 21 درصد از ویتامین C را تامین می کند.
ممکن است از کاهش وزن حمایت کند
نوشیدن آب لیمو ممکن است به شما کمک کند مصرف آب خود را افزایش دهید، که اغلب منبع مورد اعتماد به عنوان یک استراتژی کاهش وزن توصیه می شود. با این حال، شواهد محدودی برای توجیه این موضوع وجود دارد.
در مطالعهای در سال 2018، محققان دریافتند که شرکتکنندگانی که به آنها آموزش داده شده بود قبل از خوردن یک وعده غذایی آزمایشی آب بنوشند، نسبت به زمانی که به آنها دستور داده شده بود غذای آزمایشی را بدون «از قبل بارگیری» با آب بخورند، غذای کمتری خوردند.
هنگامی که شرکت کنندگان قبل از خوردن یک وعده غذایی آزمایشی آب می نوشیدند، علیرغم خوردن غذای کمتر، به میزان قابل توجهی احساس سیری کمتری نداشتند. نویسندگان این مطالعه به این نتیجه رسیدند که مصرف آب قبل از غذا ممکن است یک استراتژی موثر برای کاهش وزن باشد، اگرچه مکانیسم اثر ناشناخته است.
جایگزین آسان برای نوشیدنی های شیرین
نوشیدنی های شیرین شده با شکر – مانند آبمیوه، نوشابه، نوشیدنی های ورزشی، آب شیرین و نوشیدنی های انرژی زا – منبع اصلی قندهای افزوده شده در رژیم غذایی آمریکایی هستند.
نوشیدن منظم این نوشیدنی ها با طیف وسیعی از شرایط سلامتی مرتبط است، از جمله:
- افزایش وزن
- چاقی
- دیابت نوع 2
- بیماری قلبی
- بیماری کلیوی
- بیماری کبد
- پوسیدگی دندان
- حفره ها
- نقرس
اگر برای رفع تشنگی خود به طور مرتب به سراغ نوشیدنی های شیرین و با طعم میوه می روید، تغییر به آب لیمو می تواند به شما کمک کند بدون از بین بردن طعم، قند را کاهش دهید.
اسید سیتریک به پیشگیری از سنگ کلیه کمک می کند
اسید سیتریک موجود در لیمو ممکن است به پیشگیری از سنگ کلیه کمک کند. سیترات، جزء اسید سیتریک، به طور متناقضی ادرار را کمتر اسیدی می کند و حتی ممکن است سنگ های کوچک را بشکند.
آب لیمو حاوی اسید سیتریک است، با این حال ممکن است مقادیر زیادی برای افزایش PH ادرار شما مورد نیاز باشد. بنیاد ملی کلیه پیشنهاد می کند که 4 اونس کنسانتره آب لیمو را با آب به عنوان یک داروی مکمل غذایی در کنار سایر داروها برای پیشگیری از سنگ کلیه مخلوط کنید.
ممکن است به هضم غذا کمک کند
نوشیدن آب لیمو قبل از غذا ممکن است به تقویت و بهبود هضم کمک کند. به این دلیل که اسید سیتریک موجود در آب لیمو منبع مورد اعتماد برای افزایش ترشح اسید معده است، مایع گوارشی تولید شده در معده که بدن شما را قادر میسازد غذا را تجزیه و هضم کند.
در یک مطالعه در سال 2021، شرکت کنندگان قبل از خوردن وعده های غذایی به مدت 4 هفته، 300 میلی لیتر آب یا آب لیمو نوشیدند. محققان نمونههای مدفوع را قبل و بعد از دوره آزمایش جمعآوری کردند و میکروبیوتای روده شرکتکنندگان مورد بررسی قرار گرفت.
نویسندگان این مطالعه دریافتند که مصرف آب لیمو قبل از غذا باعث بهبود هضم و پریستالسیس یا انقباضات موج مانند می شود که به حرکت غذا از طریق دستگاه گوارش کمک می کند. با این حال، برای درک کامل اثرات آب لیمو بر هضم، به مطالعات گسترده تری نیاز است. (منبع)
برای ارتباط با کارشناسان ما در حوزه تهیه غذا و سرو غذای گرم سازمانی در تهیه غذا کترینگ آتیسا، به صفحه ارتباط با ما سری بزنید. امیدواریم در خاطره شما طعمی به یادگار از ما باقی بماند.
شماره تماس تهیه غذا آتیسا : 91009949