وبلاگ

فواید پرتقال در سلامتی بدن

فواید پرتقال در سلامتی بدن : اگر از طرفداران مرکبات هستید، احتمالاً از سهم خود از پرتقال لذت برده اید. مرکبات سیننسیس، یا پرتقال شیرین، نوعی است که مردم معمولاً به صورت تازه و به شکل آبمیوه از آن لذت می برند.

درختان پرتقال شیرین هزاران سال پیش در چین به وجود آمدند و اکنون در بسیاری از مناطق در سراسر جهان از جمله ایالات متحده، مکزیک و اسپانیا رشد می کنند. پرتقال گنجینه ای از مواد مغذی و ترکیبات گیاهی محافظ از جمله ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها است. مطالعات نشان می دهد که مصرف منظم پرتقال ممکن است از چندین جهت برای سلامتی مفید باشد.

این مقاله همه چیزهایی را که باید در مورد پرتقال بدانید، از جمله ارزش غذایی آن، فواید بالقوه سلامتی و موارد دیگر را توضیح می دهد.

فواید پرتقال در سلامتی بدن

تغذیه

در اینجا تقسیم بندی تغذیه ای برای 1 پرتقال (140 گرم) آمده است:

  • کالری: 66
  • آب: 86 درصد وزنی
  • پروتئین: 1.3 گرم
  • کربوهیدرات: 14.8 گرم
  • شکر: 12 گرم
  • فیبر: 2.8 گرم
  • چربی: 0.2 گرم
  • ویتامین C: 92 درصد از ارزش روزانه (DV)
  • فولات: 9 درصد از DV
  • کلسیم: 5 درصد از DV
  • پتاسیم: 5 درصد از DV

مانند بیشتر میوه ها، پرتقال عمدتاً حاوی کربوهیدرات و آب است، حاوی پروتئین و چربی بسیار کمی است و کالری نسبتاً کمی دارد. پرتقال منبع خوبی از فیبر است. یک پرتقال (140 گرم) حدود 10٪ از DV  را بسته بندی می کند. دریافت فیبر کافی به صورت روزانه برای سلامت کلی ضروری است و با حمایت از منظم بودن و تامین انرژی باکتری های مفید روده به سلامت سیستم گوارش شما کمک می کند.

به علاوه، رژیم های غذایی غنی از فیبر با تعدادی از فواید، از جمله کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، سرطان روده بزرگ و چاقی همراه هستند.

پرتقال همچنین سرشار از مواد مغذی خاص، به ویژه ویتامین C و فولات است.

فواید پرتقال در سلامتی بدن : یک پرتقال 140 گرمی 92 درصد از نیاز روزانه شما به ویتامین C را پوشش می دهد. این ماده مغذی محلول در آب برای سلامتی شما ضروری است. بدن شما از آن برای عملکرد سیستم ایمنی، سنتز کلاژن، جذب آهن و موارد دیگر استفاده می کند.

فولات یک ویتامین B است که در متابولیسم، رشد جنین و جفت و بسیاری از فرآیندهای مهم دیگر نقش دارد. علاوه بر ویتامین C و فولات، پرتقال مقادیر کمتری از سایر مواد مغذی از جمله کلسیم، پتاسیم و تیامین (ویتامین B1) را فراهم می کند.

خلاصه

پرتقال منبع خوبی از فیبر و منبع غنی ویتامین C و فولات، در میان بسیاری از مواد مغذی مفید دیگر است.

سرشار از ترکیبات گیاهی مفید

پرتقال منبع عالی از ترکیبات مختلف گیاهی فعال زیستی است که اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی دارد. اینها شامل فلاونوئیدها، کاروتنوئیدها و ویتامین C هستند.

فلاونوئیدها

  • پرتقال مملو از ترکیبات فنلی است – به ویژه فلاونوئیدها که به بیشتر خواص آنتی اکسیدانی آنها کمک می کند.
  • هسپریدین. فلاونوئید مرکبات که یکی از آنتی اکسیدان های اصلی پرتقال است، هسپریدین ممکن است اثرات کاهش دهنده فشار خون، ضد التهابی و آنتی اکسیدانی در بدن داشته باشد.
  • نارینگنین. Naringenin یکی دیگر از فلاونوئیدهای مرکبات است که با فواید سلامتی مرتبط است. نوشیدن آب پرتقال غنی از نارینژنین ممکن است به بهبود عملکرد عروق خونی و تقویت دفاع آنتی اکسیدانی در بدن کمک کند.

کاروتنوئیدها

همه مرکبات سرشار از آنتی اکسیدان های کاروتنوئیدی هستند که مسئول رنگ های غنی نارنجی، قرمز و زرد آنها هستند. یک مطالعه نشان داد که نوشیدن آب پرتقال تازه به افزایش سطح کاروتنوئید پوست کمک می کند، که شاخص خوبی از وضعیت آنتی اکسیدانی کل بدن است.

  • بتا کریپتوکسانتین. این ترکیب به عنوان یک آنتی اکسیدان در بدن عمل می کند و از سلول ها در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت می کند. علاوه بر این، بدن شما می تواند بتا کریپتوکسانتین را به شکل فعال ویتامین A تبدیل کند.
  • لیکوپن. لیکوپن یک آنتی اکسیدان قوی است که به مقدار زیاد در پرتقال های ناف گوشت قرمز (پرتقال کارا کارا) یافت می شود. این فواید سلامتی مختلفی دارد و دریافت کافی در رژیم غذایی ممکن است به محافظت از شما در برابر بیماری قلبی کمک کند.

ویتامین سی

ویتامین C یکی از شناخته شده ترین و مورد تحقیق ترین آنتی اکسیدان هاست. حفظ مصرف بهینه غذاها و نوشیدنی های غنی از ویتامین C مانند پرتقال ضروری است. مصرف بیشتر رژیم غذایی و غلظت خونی ویتامین C با کاهش خطر بیماری قلبی، سرطان و مرگ به هر دلیلی مرتبط است .

خلاصه

پرتقال منبعی غنی از چندین ترکیب گیاهی است که ممکن است مسئول بسیاری از فواید سلامتی آنها باشد.

فواید پرتقال برای سلامتی

بر اساس یافته های تحقیقاتی، مصرف منظم مرکبات، مانند پرتقال، ممکن است از طرق مختلفی برای سلامتی شما مفید باشد.

به ارتقای سلامت قلب کمک می کند

بیماری قلبی در حال حاضر شایع ترین علت مرگ زودرس در جهان است. تعدادی از مواد مغذی و ترکیبات گیاهی موجود در پرتقال، از جمله ویتامین C، فلاونوئیدها، و کاروتنوئیدها، ممکن است به ارتقای سلامت قلب و کاهش خطر بیماری قلبی کمک کنند، اگر آنها را در سطوح بهینه مصرف کنید . (منبع)

طرز تهیه سالمون دودی داغ، گنوکی و اسفناج
طرز تهیه سالمون دودی داغ، گنوکی و اسفناج
طرز تهیه سالمون دودی داغ، گنوکی و اسفناج : به لطف موادی...
طرز تهیه گنوکی کره سیر با کلم بروکلی
طرز تهیه گنوکی کره سیر با کلم بروکلی
طرز تهیه گنوکی کره سیر با کلم بروکلی : این گنوکی با...
طرز تهیه گنوکی خامه ای با بیکن و نخود فرنگی
طرز تهی گنوکی خامه ای با بیکن و نخود فرنگی
طرز تهی گنوکی خامه ای با بیکن و نخود فرنگی : این پارمزان...
طرز تهیه گنوکی سرخ شده با لوبیا و ژامبون پارما
طرز تهیه گنوکی سرخ شده با لوبیا و ژامبون پارما
طرز تهیه گنوکی سرخ شده با لوبیا و ژامبون پارما : این...
طرز تهیه گنوچی با نخود، پستو و اسفناج
طرز تهیه گنوچی با نخود، پستو و اسفناج
طرز تهیه گنوچی با نخود، پستو و اسفناج : با دستور پخت...
طرز تهیه گنوکی با قارچ و کره پاپریکا 
طرز تهیه گنوکی با قارچ و کره پاپریکا 
طرز تهیه گنوکی با قارچ و کره پاپریکا این دستور العمل...
گنوکی ریحان با کدو سبز و کره قهوه ای
گنوکی ریحان با کدو سبز و کره قهوه ای
گنوکی ریحان با کدو سبز و کره قهوه ای : این دستور العمل...
طرز تهیه تارتاتین فرانسوی
طرز تهیه تارتاتین فرانسوی
طرز تهیه تارتاتین فرانسوی : این تارت های کوچک را درست...
طرز تهیه بوقلمون فرانسوی
طرز تهیه بوقلمون فرانسوی
طرز تهیه بوقلمون فرانسوی : بوقلمون ما را درست کنید،...
طرز تهیه کروسان گرویر، انجیر و پروشوتو
طرز تهیه کروسان گرویر، انجیر و پروشوتو
طرز تهیه کروسان گرویر، انجیر و پروشوتو : این کروسان‌های...