وبلاگ

علائم ترک کافئین

علائم ترک کافئین : کافئین رایج ترین ماده روانگردان مصرفی در جهان است. این ماده به عنوان یک محرک سیستم عصبی مرکزی عمل می کند، به این معنی که بر فعالیت عصبی در مغز تأثیر می گذارد و هوشیاری را افزایش می دهد و در عین حال خستگی را کاهش می دهد.

اگر بدن به کافئین وابسته شود، حذف آن از رژیم غذایی می تواند باعث علائم ترک شود که معمولاً 12 تا 24 ساعت پس از قطع کافئین شروع می شود. ترک کافئین یک تشخیص پزشکی شناخته شده است و می تواند بر هر کسی که به طور منظم کافئین مصرف می کند تأثیر بگذارد.

در اینجا چندین علامت و نشانه رایج ترک کافئین آورده شده است.

علائم ترک کافئین

سردرد

سردرد یکی از شایع ترین علائم گزارش شده ترک کافئین است. کافئین باعث انقباض رگ های خونی در مغز می شود که جریان خون را کند می کند. یک مطالعه در سال 2009 نشان داد که فقط 250 میلی گرم (کمتر از سه فنجان قهوه) می تواند جریان خون مغزی را تا 27٪ کاهش دهد.

تصور می‌شود از آنجایی که مصرف کافئین باعث باریک شدن رگ‌های خونی می‌شود، کاهش یا توقف مصرف اجازه می‌دهد رگ‌های خونی باز شوند و جریان خون به مغز افزایش یابد. این تغییر ناگهانی در جریان خون می تواند باعث سردردهای دردناک ترک شود که می تواند طول و شدت متفاوتی داشته باشد زیرا مغز با افزایش خون سازگار می شود.

با تطبیق مغز با افزایش جریان خون، سردرد کاهش می یابد. با این حال، همه کارشناسان با این نظریه موافق نیستند، بنابراین تحقیقات بیشتری مورد نیاز است. حتی اگر ترک کافئین می تواند باعث سردرد شود، کافئین برای درمان انواع خاصی از سردردها مانند میگرن استفاده می شود. کافئین به افزایش قدرت داروهای مسکن کمک می کند و درد سردرد را در صورت مصرف به تنهایی کاهش می دهد.

خستگی

بسیاری از مردم برای تقویت انرژی به یک فنجان قهوه روزانه وابسته هستند. کافئین با مسدود کردن گیرنده های آدنوزین، یک انتقال دهنده عصبی که می تواند باعث خواب آلودگی شما شود، به افزایش هوشیاری و کاهش خستگی کمک می کند.با این حال، حذف کافئین از رژیم غذایی شما می تواند اثر معکوس داشته باشد و باعث خواب آلودگی و خستگی شود. به عنوان مثال، یک مطالعه در سال 2012 روی 213 مصرف کننده معمولی کافئین نشان داد که پرهیز از کافئین به مدت 16 ساعت باعث افزایش احساس خستگی می شود.

علاوه بر این، کسانی که روزانه کافئین مصرف می‌کردند، نسبت به کسانی که فقط چند بار در هفته کافئین مصرف می‌کردند، علائم ترک شدیدتری از جمله خستگی داشتند. علاوه بر این، اثرات انرژی‌زای آن فقط برای حدود 4 تا 6 ساعت در سیستم شما باقی می‌ماند، که ممکن است باعث شود برای حفظ هوشیاری به چندین فنجان قهوه یا نوشیدنی‌های انرژی‌زا در طول روز برسید. این می تواند منجر به مصرف بیش از حد و وابستگی به کافئین شود و علائم ترک را بسیار بدتر کند.

اضطراب

کافئین محرکی است که اغلب می تواند ضربان قلب و فشار خون را افزایش دهد. در افرادی که به کافئین حساس هستند، فقط یک فنجان قهوه می تواند باعث ایجاد احساس عصبانیت و اضطراب در آنها شود. در حالی که مصرف کافئین می تواند باعث ایجاد احساس اضطراب شود، قطع آن می تواند این عارضه جانبی را نیز ایجاد کند. اضطراب یک علامت شایع گزارش شده در افرادی است که از مصرف منظم کافئین کناره گیری می کنند.

بدن می تواند از نظر ذهنی و فیزیولوژیکی به آن وابسته شود و باعث ایجاد احساس اضطراب شود. به علاوه، اگر بیشتر کافئین خود را به شکل نوشابه یا قهوه شیرین شده با شکر مصرف کنید، کاهش ناگهانی قند ممکن است اضطراب ناشی از ترک کافئین را بدتر کند. مطالعات حیوانی نشان می دهد که حذف ناگهانی شکر از رژیم غذایی پس از یک دوره طولانی مصرف شکر می تواند باعث علائم اضطراب شود.

مشکل در تمرکز

یکی از دلایل اصلی که افراد مصرف کافئین را به شکل قهوه، چای یا نوشیدنی های انرژی زا انتخاب می کنند، افزایش تمرکز است. نوشیدنی‌های کافئین‌دار معمولاً قبل از آزمون‌ها، رویدادهای ورزشی یا سخنرانی‌ها برای بهبود تمرکز مصرف می‌شوند.

کافئین سطح آدرنالین (همچنین به عنوان اپی نفرین) شناخته می شود، هورمونی که توسط غدد فوق کلیوی به عنوان بخشی از واکنش طبیعی بدن به استرس تولید می شود، افزایش می دهد. همچنین فعالیت انتقال دهنده های عصبی تحریک کننده دوپامین و نوراپی نفرین را افزایش می دهد. این ترکیبی از واکنش ها ضربان قلب و فشار خون را افزایش می دهد و مغز را تحریک می کند و باعث افزایش هوشیاری و بهبود تمرکز می شود. حذف تدریجی کافئین می تواند تأثیر منفی بر تمرکز داشته باشد زیرا بدن شما در تلاش است تا به عملکرد بدون آن عادت کند. (منبع)

 

برای ارتباط با کارشناسان ما در حوزه تهیه غذا و سرو غذای گرم سازمانی در تهیه غذا کترینگ آتیسا، به صفحه ارتباط با ما سری بزنید. امیدواریم در خاطره شما طعمی به یادگار از ما باقی بماند.

شماره تماس تهیه غذا آتیسا : 91009949

طرز تهیه سالمون دودی داغ، گنوکی و اسفناج
طرز تهیه سالمون دودی داغ، گنوکی و اسفناج
طرز تهیه سالمون دودی داغ، گنوکی و اسفناج : به لطف موادی...
طرز تهیه گنوکی کره سیر با کلم بروکلی
طرز تهیه گنوکی کره سیر با کلم بروکلی
طرز تهیه گنوکی کره سیر با کلم بروکلی : این گنوکی با...
طرز تهیه گنوکی خامه ای با بیکن و نخود فرنگی
طرز تهی گنوکی خامه ای با بیکن و نخود فرنگی
طرز تهی گنوکی خامه ای با بیکن و نخود فرنگی : این پارمزان...
طرز تهیه گنوکی سرخ شده با لوبیا و ژامبون پارما
طرز تهیه گنوکی سرخ شده با لوبیا و ژامبون پارما
طرز تهیه گنوکی سرخ شده با لوبیا و ژامبون پارما : این...
طرز تهیه گنوچی با نخود، پستو و اسفناج
طرز تهیه گنوچی با نخود، پستو و اسفناج
طرز تهیه گنوچی با نخود، پستو و اسفناج : با دستور پخت...
طرز تهیه گنوکی با قارچ و کره پاپریکا 
طرز تهیه گنوکی با قارچ و کره پاپریکا 
طرز تهیه گنوکی با قارچ و کره پاپریکا این دستور العمل...
گنوکی ریحان با کدو سبز و کره قهوه ای
گنوکی ریحان با کدو سبز و کره قهوه ای
گنوکی ریحان با کدو سبز و کره قهوه ای : این دستور العمل...
طرز تهیه تارتاتین فرانسوی
طرز تهیه تارتاتین فرانسوی
طرز تهیه تارتاتین فرانسوی : این تارت های کوچک را درست...
طرز تهیه بوقلمون فرانسوی
طرز تهیه بوقلمون فرانسوی
طرز تهیه بوقلمون فرانسوی : بوقلمون ما را درست کنید،...
طرز تهیه کروسان گرویر، انجیر و پروشوتو
طرز تهیه کروسان گرویر، انجیر و پروشوتو
طرز تهیه کروسان گرویر، انجیر و پروشوتو : این کروسان‌های...