وبلاگ

فوت و فن پخت برنج

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که بخواهید برنج یا پلو ایرانی را به گونه ای طبخ کنید که همه انگشت به دهن بمانند در تهیه غذا برنج نقش اساسی ای دارد آگاهی از روش ها و فوت فن های پخت برنج امروزه روز یکی از نیازهای هر شخص خانه داری است اگر نوع برنج متفاوت باشد برای به عمل آوردن آن باید روش های مختلفی را نیز مورد استفاده قرار داد با ما همراه باشید تا بیشتر در این رابطه بحث کنیم.

 

 فوت و فن پخت برنج آبکش و کته

در این مطلب سعی می کنیم تمام فوت و فن های پخت برنج ایرانی و خارجی را برای شما قرار دهیم تا با استفاده از آن بتوانید برنج فوق العاده لذیذ برای میل کردن درست کنید.برنجی ایرانی یکی از محبوب ترین برنج هایی است که در ایران به وفور کشت می شود. آگاهی و استفاده از متد های پیشگیری از شفته شدن برنج و یا پلو، کمک بسیار زیادی به بهبود کیفیت پخت برنج نموده و ریسک له شدن، خمیری شدن و اصطلاح نشسته شدن آن را کاهش خواهد داد.

  • تناسب آب و برنج باید به میزان متناسبی باشد کم و زیاد شدن آن باعث خشک یا شفته شدن آن می شود (1.5 لیوان آب به ازای هر یک لیوان برنج)
  • استفاده از آب سرد باعث می شود به برنج شوک وارد شده و برنج کمی قد بکشد (این تکنیک بروی برنج طارم و هاشمی به خوبی جواب میدهد)
  • استفاده از آب لیمو بعد قبل از آبکشی سبب می شود از له شدن برنج جلوگیری کند.
  • در بعضی موارد استفاده از نمک همراه با آبلیمو نیز در حین پخت پیشنهاد می شود.
  • ظرفی که برنج در آن دم می کشد بسیار اهمیت دارد سعی کنید از ظروف یا قابلمه های آلومینیومی استفاده کنید.

فوت و فن پخت برنج

8 مرحله تهیه پلوی آبکشی

  1. اولین قدم برای پحت برنج خیساندن آن است بهتر است برنج را بعد از پاک کردن با مقدار لازمی از آب آن را بشویید دقت کنید با دست برنج را فشار ندهید به آرامی آبکشی کنید تا شفاف شود.
  2. حال به آب برنج کمی نمک اضافه کرده اگر می خواهید کته و بدون آبکشی این کارو کنید مراقب باشید زیاد اضافه نکنید اگر به غیر از روش کته می خواهید پخت را انجام دهید بیشتر هم اضافه کرده باشید مشکلی ندارد چون که بعدا آبکشی می شود.
  3. خیس خوردن برنج به اصطلاح باید بین 3 الی 4 ساعت باشه ولی میشه با یک ساعت هم پخت رو انجام داد.
  4. حالا برنج را آبکشی کنید، قابلمه موردنظر را انتخاب کرده و 2/3 آن را آب بریزید. قابلمه را بروی گاز قرار داده و بگذارید آب به جوش بیایید و سپس برنج را به آن اضافه کنید.
  5. باید حدودا 10 الی 20 دقیقه صبر کنید سپس برای اینکه مطئن شوید برنج برای آبکش کردن آماده شده است می توانید یک الی چند دانه برنج را  با دست یا دندان تست کنید تا ببینید نرم شده است یا خیر
  6. پس از آن برنج را داخل آبکش ریخته کمی آب ولرم بروی آن بگیرید تا هم نمک اضافه برود و هم کمی حرارتش کم شود.
  7. حالا می توانید کمی ته قابلمه روغن ریخته و سپس برنج را به آرامی مجدد درون قابلمه اضافه کنید.
  8. مرحله آخر optional هست می توانید مخلوط آب و روغن را در انتها به برنج اضافه کنید تا لذیذ تر شود.

سوالات متداول در رابطه با روش های پخت برنچ

مدت زمان جوشاندن برنج

مورد اول اینکه مدت زمان جوشاندن برنج به نوع برنج برمیگردد و عدد ثابتی ندارد معمولا بین 9 الی 12 دقیقه است و مورد دوم با فشردن یک یا چند برنج بین انگشتان می توانید متوجه شوید.

نسبت آب به برنج چقدر است؟

باید یک الی دو بند انگشت آب بالای برنج باشد یا معمولا 2/3 گفته می شود.

میزان برنج برای دو نفر

تعیین اینکه هر شخص چقدر برنج می خورد شاخص های متفاوتی دارد ولی آن چیز که نورم جامعه است هر شخص 1 لیوان الی 1.5 لیوان می تواند میل کند. این نکته را در نظر بگیرید هرچه تعداد افراد بیشتر شود باید میزان حجم برنج هر لیوان نیز کاهش پیدا کند.

روش های پخت برنچ

  • کته
  • آبکشی (دمی)

 فوت و فن های پخت برنج

مقدار نمک برای خیساندن برنج

  • نباید بیش از حد نمک به برنج اضافه کنید چون که شور می شود و از طرفی دیگر نمک کم هم باعث می شود برنج سفت شود.
  • برنج و یا پلو یکی از محصولات ویژه در ایران زمین است. برنج سفید، برنج قهوه ای، برنج باسماتی، برنج سیاه، برنج سرخ، برنج سوشی و برنج وحشی از انواع مختلف برنج های کشته شده در سراسر جهان هستند.
  • برنج سفید از محبوبیت و شهرت بسیار زیادی برخوردار بوده و طیف وسیعی از مصرف‌کنندگان را به خود اختصاص می دهد.

در صورت بروز مشکل در حین پخت برنج از این بخش می توانید کمک بگیرید

اگر برنجتان شور شد

  • اگه هنگام پخت متوجه شدید که برنج خیلی شور شده داخل آب برنج چند تکه سیب زمینی پوست کنده بریزید.
  •  اگر قبل از آبکش کردن متوجه شوری آن شدید، موقع آبکش کردن، مقدار آب بیشتری روی برنج آبکش شده بریزید
  • خورش را کم نمک بپزید اگر هیچ راهی نداشتید بهترین کار همین است.

اگر برنج تان ته گرفت

استفاده از پیاز و نان باعث کاهش بوی سوختگی برنجتان می شود حتما اول از پیاز سپس از نان بروی برنج استفاده کنید.

اگر می خواهید برنج خوب قد بکشد

  • در اوج جوشیدن یک استکان آب سرد داخل برنج بریزید.
  • استفاده از یخ هم پیشنهاد می شود
  • قابلمه را بزرگ انتخاب کنید تا برنج جای کافی برای قد کشیدن داشته باشد.

 

طرز تهیه سالمون دودی داغ، گنوکی و اسفناج
طرز تهیه سالمون دودی داغ، گنوکی و اسفناج
طرز تهیه سالمون دودی داغ، گنوکی و اسفناج : به لطف موادی...
طرز تهیه گنوکی کره سیر با کلم بروکلی
طرز تهیه گنوکی کره سیر با کلم بروکلی
طرز تهیه گنوکی کره سیر با کلم بروکلی : این گنوکی با...
طرز تهیه گنوکی خامه ای با بیکن و نخود فرنگی
طرز تهی گنوکی خامه ای با بیکن و نخود فرنگی
طرز تهی گنوکی خامه ای با بیکن و نخود فرنگی : این پارمزان...
طرز تهیه گنوکی سرخ شده با لوبیا و ژامبون پارما
طرز تهیه گنوکی سرخ شده با لوبیا و ژامبون پارما
طرز تهیه گنوکی سرخ شده با لوبیا و ژامبون پارما : این...
طرز تهیه گنوچی با نخود، پستو و اسفناج
طرز تهیه گنوچی با نخود، پستو و اسفناج
طرز تهیه گنوچی با نخود، پستو و اسفناج : با دستور پخت...
طرز تهیه گنوکی با قارچ و کره پاپریکا 
طرز تهیه گنوکی با قارچ و کره پاپریکا 
طرز تهیه گنوکی با قارچ و کره پاپریکا این دستور العمل...
گنوکی ریحان با کدو سبز و کره قهوه ای
گنوکی ریحان با کدو سبز و کره قهوه ای
گنوکی ریحان با کدو سبز و کره قهوه ای : این دستور العمل...
طرز تهیه تارتاتین فرانسوی
طرز تهیه تارتاتین فرانسوی
طرز تهیه تارتاتین فرانسوی : این تارت های کوچک را درست...
طرز تهیه بوقلمون فرانسوی
طرز تهیه بوقلمون فرانسوی
طرز تهیه بوقلمون فرانسوی : بوقلمون ما را درست کنید،...
طرز تهیه کروسان گرویر، انجیر و پروشوتو
طرز تهیه کروسان گرویر، انجیر و پروشوتو
طرز تهیه کروسان گرویر، انجیر و پروشوتو : این کروسان‌های...